Få hela storyn
Starta din prenumeration

Torsdag04.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Affärer i byggsektorn

Skånebyggaren om nya projektet: ”Ett av våra största uppdrag hittills”

Publicerad: 19 Februari 2021, 10:03

Claes-Göran Lundahl, arbetschef på Thage i Skåne, ser fram emot det stora uppdraget i Kristianstad.

Foto: Intea Fastigheter AB / Thage i Skåne AB

Thage i Skåne AB har tilldelats första halvan av projektet Rättscentrum i Kristianstad, med en projektsumma på cirka 560 miljoner kronor. ”Vi är väldigt glada att få äran, samtidigt som vi har respekt för utmaningen”, säger arbetschefen Claes-Göran Lundahl.


Ämnen i artikeln:

Kristianstadsamhällsfastigheter

Nyligen fick Thage i Skåne AB beskedet från Polismyndigheten att de tilldelats projektet att uppföra ett nytt polishus i Kristianstad. Polishuset, som även kommer att inrymma lokaler för åklagarmyndigheten, är på ca 25 000 kvadratmeter BTA och kommer att uppföras som en totalentreprenad i Intea Fastigheter AB:s regi. Det utgör den första delen av Rättscentrum som också kommer att innehålla ett häkte och lokaler för frivård.

Thage i Skåne AB är ett skånskt byggföretag med rötter i just Kristianstad.

– Det är ett av våra största uppdrag hittills. Vi har haft några stycken som legat på samma nivå, men Rättscentrum är absolut topp tre, berättar Claes-Göran Lundahl, arbetschef på Thage i Skåne, till Byggindustrin.

”Som att bygga ett fotbollslag”

Thage i Skåne kommer nu att inleda projekteringen av projektet och handla upp konsulter och installatörer. 

– Det är som att bygga ett fotbollslag från grunden. Det är mycket installationer i projektet och bemanningen kommer nog att toppa på en bit över hundra personer, säger Claes-Göran Lundahl och fortsätter:

– Rent fysiskt kommer vi nog inte att börja bygga förrän efter årsskiftet, säger Claes-Göran Lundahl.

Med tanke på vilka typer av verksamheter som ska bedrivas i byggnaderna kommer projektet att omfattas av en hel del extra säkerhet och sekretess.

– Vi är väldigt glada över att få äran att utföra det här projektet. Samtidigt har vi respekt för den stora utmaningen, säger Claes-Göran Lundahl.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.