Få hela storyn
Starta din prenumeration

fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Expertsvar Entreprenadjuridiska avtal

Tidsförlängning på grund av corona, är det möjligt enligt AB 04?

Publicerad: 15 juni 2020, 19:25

Vi har avtalat om att AB 04 ska gälla för vår entreprenad. Hur blir det med avtalade tider nu med coronaviruset? Vad finns det för möjlighet att få tidsförlängning? /Louis


Ämnen i artikeln:

coronaentreprenadjuridik

Svar: Hej Louis! På grund av coronaviruset och de effekter som pandemin medför kan det uppstå hinder som gör det omöjligt för entreprenören att färdigställa ar­­­betena inom kontraktstiden. I AB 04 kap. 4 § 3 finns en uppräkning av situationer som kan ge er rätt till för­­längning av kontraktstiden. Beroende på omständigheterna i just ert fall kan en eller flera av punkterna vara tillämpliga. För att ni ska ha rätt till tidsförlängning är det viktigt att ni lämnar en underrättelse till beställaren om hindret så snart ni inser att det föreligger ett hinder som kan med­föra försening (se AB 04 kap. 4 § 4).    

/Entreprenadjuristerna 

Entreprenadjuristerna hjälper läsarna att reda ut kniviga juridiska spörsmål. Claes Sahlin, Maria Andersson, Olof Johnson, Carina Utterström Mace, Martin Peterson och Rakel Frölich från Stockholms Byggmästareförening och från Sveriges Byggindustrier.

Har du också en fråga till våra experter?
Mejla din fråga till expertsvar@byggindustrin.se.

Ämnen i artikeln:

coronaentreprenadjuridik

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.