Få hela storyn
Starta din prenumeration

fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Digitalisering

Contech-bolaget förvärvar i Norge: ”Vill bli det självklara valet”

Publicerad: 7 januari 2021, 12:48

Förvärvet av Checkd öppnar dörren mot Norge för Next, menar Next One Technologys vd Gunilla Åberg. Till höger: Checkds vd Tom-Erik von Krogh Martinsen.

Foto: Next One Technology / Checkd

Next One Technology, med affärssystemet Next, har förvärvat det norska bolaget Checkd som är inriktade på besiktning och kvalitetskontroller på byggarbetsplatsen. Nu satsar Next på att bli det ledande och mest heltäckande affärs- och projektstyrningsystemet inom bygg och entreprenad.


Ämnen i artikeln:

contechdigitala byggtjänsterarbetsmiljö

Next är ett molnbaserat affärs- och projektstyrningsverktyg för bygg- och entreprenadbranschen med integration mot ekonomi- och lönesystem. Redan i fjol förvärvade Next One Technology företaget Byggsamverkan med projektledningstjänsten Byggsamordnaren. Nu har Next tagit nästa steg i tillväxtresan genom köpet av Checkd, som genomfördes i slutet av 2020.

– Det är ett företag som har vuxit snabbt på kort tid och vi ser fram emot att jobba med det här duktiga teamet, säger Gunilla Åberg, vd för Next One Technology, till Byggindustrin.

LÄS MER: Digitala byggaktörer i storaffär 

Tanken är nu att Checkd, med tolv anställda och huvudkontor i Oslo, ska integreras med Next-plattformen, och att Nexts övriga tjänster ska erbjudas till Checkds befintliga kunder.

– Vi ser Checkd som ett ett bra komplement som stärker och breddar vårt erbjudande. KMA – kvalitet, miljö och arbetsmiljö – är en allt viktigare fråga och behovet av mobila och användarvänliga kontrollsystem växer i takt med utökade krav, säger Gunilla Åberg.

Utöver en mer komplett tjänst innebär förvärvet även en fot in på den norska marknaden. Redan i dag används Next i fler länder än Sverige.

– Men nu kommer vi att satsa mer fokuserat på att gå in i fler länder, säger Gunilla Åberg.

LÄS MER: Infobric köper igen 

Kundbasen inom Next består sedan tidigare av cirka 2 000 kunder. Checkd tillför drygt 200 nya kunder. Och man fortsätter räkna med stor tillväxt. 

– Vi har redan fått in vår första gemensamma kund, säger Gunilla Åberg.

Under 2021 arbetar Next med att integrera Checkd på samma sätt som redan har påbörjats med Byggsamordnaren i den egna plattformen.

– Vi fortsätter våra tillväxtplaner i alla delar av verksamheten och har som mål att bli det självklara plattformsvalet för affärs- och projektstyrning, säger Gunilla Åberg.

Kommer vi att se fler exempel på bolag och system som slås ihop, en konsolidering av contech-branschen?

– Kunderna vill ha ett långsiktigt och modernt verktyg med lösningar som hänger ihop. Man vill inte ha en alltför fragmenterad lösning. Vi kommer att fortsätta titta på framtida förvärv och samarbetspartners inom den sektor där vi är bäst – bygg och entreprenadbranschen, säger Gunilla Åberg.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.