Få hela storyn
Starta din prenumeration

fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Digitalisering

Infobric köper igen – förvärvar digital fordonstjänst

Publicerad: 11 november 2020, 20:47

Joakim Lindquist, affärsområdeschef på Inforbic Fleet.

Foto: Infobric

Contech-bolaget Infobric köpte nyligen de två innovativa bolagen Buildsafe och Equipmentloop. Nu är det dags igen. Den här gången är det en fleet management-tjänst som förvärvas.


Ämnen i artikeln:

contechInfobric

Det var så sent som i förra veckan som Byggindustrin kunde berätta att Infobric förvärvat Buildsafe och Equimentloop, två bolag med digitala tjänster riktade till aktörer inom bygg och anläggning. Nu är det dags för nästa uppköp.

Läs även: Digitala byggaktörer i storaffär – tre innovativa bolag går samman 

Den här gången är det Easyroad, en digital tjänst för körjournaler som tas upp i Infobric-koncernen. Säljare är bildelsdistributören KG Knutsson. 

– Easyroad passar bra ihop med de tjänster som vi har sedan tidigare inom Infobric Fleet. Vi tar över deras cirka 1 000 kunder och kan erbjuda en bredare palett av tjänster som också rör körjournaler och kontroll av fordon. Till exempel kan vi jobba med ytterligare säkerhetsfunktioner och ekonomisk data för att kunna ge en mer komplett bild av fordonsflottan, säger Joakim Lindquist, affärsområdeschef på Inforbic Fleet till Byggindustrin.

Samlingsnamnet för den här typen av tjänst är fleet management och inom Infobric-koncernen samlas den kunskapen under det nya affärsbenet Infobric Fleet, en konsekvens av att Infobric köpte TelliQ tidigare i år, där Joakim Lindquist varit vd.

Läs även: Med mobilen som verktyg

För att övergången till Infobric Fleet ska bli så smidig som möjligt för KG Knutssons kunder ringer Infobric under ett antal veckor upp alla för att informera om övergången.

Fleet management

Erik Bengtsson, produktchef på KG Knutsson, är nöjd med försäljningen.

– Jag är väldigt nöjd med att våra kunder blir en del av Infobric Fleet. Deras produktutbud och branschkunskap inom fleet management och uppkopplade fordon kommer att tillföra våra kunder bra och moderna tjänster, säger han i en kommentar. 

Läs även: Uppkoppling minskar stressen på bygget

Huvudkontoret kommer även efter uppköpet av Easyroad ligga i Arboga där cirka 60 personer arbetar med såväl hårdvaru- som mjukvaruutveckling. 

Efter bilar och verktyg, vad är nästa grej att koppla upp inom bygg?

– Nästa grej är att få den samlade bilden och affärsnyttan av allt som är uppkopplat, säger Joakim Lindquist. 

Ingen av parterna har gått ut med köpesumman.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

contechInfobric

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.