Få hela storyn
Starta din prenumeration

fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Teknik

LISTA: Fyra tekniknyheter för dig i byggbranschen

LISTA: Fyra tekniknyheter för dig i byggbranschen

Vi lyfter fram några nya produkter och tekniska framsteg som alla inom bygg och anläggning behöver känna till.

Publicerad: 26 november 2020, 05:00

Ämnen i artikeln:

coronaanläggningmobiltelefonivatten och avlopp

Bilden är ett montage.

Foto: Cat / Congrid / Lindab / Volvo

Innehåll

 

Foto: Volvo

Ny hytt ger bättre sikt

För den som kör en anläggningsbil är det inte ovanligt att lämna hytten upp till 50 gånger på en dag. Volvo har därför jobbat för att göra det lite lättare och säkrare att kliva i och ur deras FMX-modell, som är gjord för anläggningsarbeten. Den nya hytten har ett lågt och brett insteg med två halkfria fotsteg, som gör det smidigt att ta sig upp. Hytten har dessutom fått en lägre dörrlinje och nya backspeglar som skapar bättre sikt för föraren. Som tillval finns också en kamera på passagerarsidan för att ge en vy av vad som sker i döda vinkeln.

Foto: Lindab

Hängrännor – nu i valfri färg

Har du saknat rosa hängrännor? Lindab har hört dina böner och lanserat möjligheten att få deras takavvattningssortiment i valfri kulör i RAL, en färgprovsamling med över 200 olika varianter.

Foto: Cat phones.

Telefoner som klarar krig

Cat phones har lanserat två nya arbetstelefoner, S42 och S62 Pro. S42:an är helt vattentät och klassad för militärt bruk. Flaggskeppsmodellen S62 Pro är utrustad med de allra senaste attributen inom värmekamerateknik, bland annat sensorn Lepton 3.5 från Flir med tillhörande app. 

Kostnadsfria coronatips för byggare

Finska contechbolaget Congrid har gett ut en handbok i hur byggbranschen kan ha beredskap för coronapandemins påverkan. Handboken, som innehåller expertinformation och handfasta tips, går att ladda ner kostnadsfritt här. 

 

 

Anders Siljevall

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.